Dossier 04/07/2012

Opinió dels comerciants

Auri Garcia Morera
3 min
Opinió dels comerciants

Nativita: Papereria llibreria Camber

"No m'agrada aquesta ampliació. Jo estic aquí sola, no faig torns, i treballo més que ningú. I ara això em perjudicarà, esclar. De fet, ja estic envoltada de botigues xineses que obren les 24 hores perquè es van rotant, però jo no ho puc fer".

Maria del Carme: Drogueria La Estrella

"A mi ara ja m'és igual que es pugui obrir cada dia les 24 hores, perquè al petit comerç ja ens han enfonsat de totes les maneres possibles. La llei no sé de què serveix, ja n'hi ha molts que només viuen per treballar i que no respecten res. Jo crec que el dret a descansar i estar amb la família és una necessitat. Si tens una criatura, que la puguis disfrutar, almenys el dissabte i el diumenge. Jo no estic d'acord amb la liberalització dels horaris, i crec que hauria de ser com ha estat tota la vida: de dilluns a dissabte, i amb un horari establert".

Rubén: Joguines i Mobles l’Ou

"D'una banda, em sembla bé, ja que amb el tema de la llibertat d'horaris hi estic d'acord. Però, de l'altra, és evident que als petits botiguers ens fastigueja. No tenim tanta capacitat per tenir obert tantes hores".

Fina: Carnisseria Escofet Oliver

"Jo no estic conforme amb el fet que s'afluixin les restriccions en els horaris comercials. No crec que perquè les botigues estiguin obertes més hores la gent s'hi hagi de gastar més diners. A més, amb tot això, hi perden els treballadors. No veig clar haver de treballar els diumenges, encara que me'ls paguin. I als empresaris dels petits comerços, si els més grans poden obrir els diumenges, poc o molt sí que això els farà mal. Al final, quan es decideixen totes aquestes coses, sempre hi sortim perdent els petits comerciants".

Carme i Marta: Merceria Les Costuretes

"La liberalització dels horaris comercials ens sembla molt malament perquè perjudica el petit comerciant. N'hi ha d'altres que podran obrir totes les hores que vulguin, però nosaltres no ho farem perquè no podem fer-ho. A més, creiem que la gent anirà a comprar de manera més espaiada, però no decidirà consumir més del que ho feia fins ara".

Montse: Nei Informàtica

"Estic a favor del lliure mercat. Que cadascú obri quan vulgui, sempre que sigui sense explotar els treballadors. Nosaltres no ho farem encara que es pugui fer per llei, i no ens afectarà gaire perquè, tot i que també venem accessoris, sobretot som reparadors. En la venda de productes d'informàtica sempre ha passat que la gran superfície obre sempre i tu no. Però hi ha una cosa important, que és el servei de qualitat. La gent vol un tracte més personalitzat, i crec que els petits comerços com el nostre funcionen per aquest motiu".

Glòria: Fruiteria Rabaneda

"Crec que hauria d'estar regulat de manera que tothom hagués de fer el mateix horari. Tot i això, a nosaltres no ens afectarà gaire perquè tenim els clients de sempre que saben que la nostra qualitat no la troben en altres llocs".

Gemma: Copisteria Bramona

"Personalment, a mi em sembla una mala jugada per als botiguers petits. Ja m'està bé com està, amb les restriccions que hi ha ara. A més, quan miro d'entendre perquè es vol canviar, penso que això no farà que millorin les vendes, per més hores que obrin algunes botigues. D'altra banda, però, també sóc de l'opinió que cadascú ha de poder fer el que vulgui. A nosaltres no crec que aquests canvis ens afectin gaire, perquè sobretot som una empresa de serveis gràfics i, com a botiga, no tenim un nivell gaire alt d'activitat".

stats