LES FONTS PEREJAUME

Política rasa

Hi ha una política feta des de dalt. La fan persones i organitzacions que creuen tenir poder i que menystenen tots aquells que els han permès acumular-ne. És una política del contravincle. De promeses grandiloqüents incomplertes que ens aiguabarreja de desànim la vida petita de les nostres vides rases.

Hi ha sempre aquest des de dalt de consistència inestable. Una muntanya de pedra sorrenca que insisteixen a fer creure que és un pedestal. Una ombra d’ambicions inconfessades que ens cau a sobre. Una manca de visió capaç d’obrir esvorancs d’indiferència. Un arrapar-se al terra dels marges per formiguejar ràpid amb les nostres molles i engrunes de desitjos de revolta.

Hi ha una altra política d’aliances i cooperació recíproca. Una política d’horitzontalitat aplomada. D’obertura de rases on fonamentar projectes sempre més amplis, oberts i sempre en fuga. Una política antiparanoica i propera. Senzilla. Anònima i col·lectiva. Plena de detalls únics i de destresa que suma. Una botànica precisa de política rasa.

Més continguts de

El + vist

El + comentat