Dossier 23/05/2012

La Universitat de València comença una vaga indefinida

Salvador Almenar
2 min
Un moment de la manifestació d'ahir a Madrid.

VALÈNCIA.La vaga general en educació celebrada ahir a tot l'Estat tindrà continuïtat a la Universitat de València. Els professors associats van acordar convocar una vaga indefinida en protesta per l'aprovació de l'anomenat decret Wert , que, en el seu cas, suposarà l'acomiadament de 375 professionals. Aquesta mesura preveu que cap dels professors associats faci els exàmens de les seves assignatures. Però, amb l'ànim de no perjudicar l'alumnat, posaran les notes seguint el criteri d'avaluació contínua.

Una manifestació va recórrer ahir a la tarda València en defensa de l'educació pública. Sota el lema "No a les retallades en els serveis públics. Depuració de responsabilitats en el Consell", unes 60.000 persones segons els sindicats van posar el punt final a la jornada de vaga que va deixar gairebé 40.000 professors a casa (un 65% del total) arreu del País Valencià. La conselleria d'Educació va reduir l'impacte del seguiment de la vaga a gairebé un 30% en totes les etapes educatives.

Seguiment a l'Estat

En l'àmbit estatal, els sindicats van assegurar que l'aturada en el món de l'educació -que es va dur a terme en 14 comunitats autònomes- va tenir un seguiment del 80% mentre que el govern central ho va rebaixar al 22,7%. La universitat va ser on es va concentrar el gruix de l'aturada -amb un seguiment del 90%-. A Madrid milers de persones van envair el centre per protestar contra les retallades, que, segons es llegia a les pancartes, "posen en perill l'educació pública". A Palma es van viure moments de tensió quan un grup d'estudiants va entrar a la conselleria d'Educació i va empènyer la cap de gabinet. Segons els estudiants, ells van ser agredits primer. El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, va dir després de les protestes que es compromet a mantenir un diàleg "obert i franc" amb tota la comunitat educativa.

stats