Dossier 20/05/2013

Videocurrículum i xarxes: sinònim de notorietat

La professora de les galetes té feina i el periodista del metro ja ha rebut ofertes

A.s.
2 min

BarcelonaCom expliquen els experts, en un mercat laboral saturat de gent que busca feina amb la mateixa titulació i preparació, sorprendre i diferenciar-se de la resta és la clau per cridar l'atenció als directius que et poden oferir feina. Núria Fusté fa un any va deixar tothom embadalit amb un videocurrículum deliciós en què explicava les seves qualitats com a professora fent galetes casolanes. Avui té feina fent una substitució de maternitat. La setmana passada va ser tendència a les xarxes socials el videocurrículum d'Enzo Vizcaíno, un jove periodista de la localitat de Petrer (al sud del País Valencià) sense feina que cantava el seu currículum amb un ukelele al metro de Barcelona. Vizcaíno assegura que ja ha rebut les primeres ofertes, tot i que no ha tingut temps encara de mirar-se-les perquè no ha parat d'atendre els mitjans de comunicació. "Jo ja sé com va això, avui sóc notícia i demà ja no ho seré, però el que vull és una feina, res més, no buscava aquesta atenció mediàtica", admet Vizcaíno en una conversa amb l'ARA.

Núria Fusté reflexiona sobre la seva situació un any després del seu boom mediàtic: "Després d'algunes trucades que s'interessaven per ella, una escola de Gavà em va donar la primera oportunitat. Al principi es pensaven que el meu vídeo era una campanya de publicitat, però em van demanar que els fes una classe formativa per als seus professors, perquè no em podien oferir feina però em volien veure en acció, sense cobrar". Arran d'això, altres escoles van voler que fes formació als seus professors. En un d'aquests centres, una professora li va demanar que la substituís durant la seva baixa per maternitat. "A més, aquest juliol faré uns cursos de formació a l'Associació de Mestres Rosa Sensat i a la Universitat Blanquerna per a professors, els mateixos que feia jo com a alumna abans", afegeix.

Una idea original

I ara a l'ull de l'huracà mediàtic hi ha Enzo Vizcaíno després de cantar el seu currículum al metro. Admet que viu uns dies frenètics anant als mitjans que volen entrevistar-lo, però no per oferir-li feina, sinó perquè expliqui el seu cas. "Estava fent el postgrau de guionista d'El Terrat i se'ns va ocórrer gravar un vídeo al metro d'algú que es posa a cantar però no per demanar diners sinó feina. Com que jo he estat 11 anys en un grup de música i sé compondre, em vaig posar a buscar una cançó, i sense voler em va sortir el meu currículum, amb algunes llicències perquè rimés". Vizcaíno té 24 anys, està llicenciat en periodisme a la Universitat Miguel Hernández d'Elx, i ha treballat tres anys a la ràdio i la revista del seu poble. Mai havia pensat a fer una cosa com la del videocurrículum, i fins ara s'havia limitat a enviar el currículum clàssic a les empreses, sense èxit. Ara ja té algunes ofertes al correu, i com Núria Fusté, s'ha adonat que la combinació entre una idea original més l'efecte multiplicador de les xarxes socials -gràcies al retuit que li va fer un dels tuitaires amb més seguidors, Risto Mejide- té un resultat positiu.

stats