Emilio Ontiveros , PRESIDENT D'ANALISTAS FINANCIEROS INTERNACIONALES
Dossier 10/06/2012

"La clau serà quines condicions s'imposen"

1 min
"La clau serà quines condicions s'imposen"

¿Un rescat a través d'una injecció de diners al FROB és diferent?

Aquest rescat no és com els altres. L'aspecte clau serà el tipus de condicionalitat: el seu abast. Esperem que se centri només en el sector bancari, és a dir, una supervisió més estreta en el compliment de les condicions que estiguin lligades amb unes provisions suficients i una assumpció de riscos controlable.

Quina mena de contraprestacions es poden demanar?

Política de provisions i avenços en la reestructuració de la banca.

Com pot afectar tot plegat la vida de la ciutadania?

No hi hauria d'haver un impacte gaire més enllà de les restriccions en l'accés al crèdit que ja estem veient en els últims tres anys. Entenc que, darrere d'un suport específic als bancs, la solvència dels dipòsits es veu clarament reforçada.

Es diu que fa dos anys que Espanya ja està intervinguda.

Efectivament, des del cap de setmana del 10 de maig del 2010 les autoritats espanyoles es van disposar a canviar de política pressupostària i adoptar les reformes suggerides per Brussel·les i Berlín. El govern actual ha desplegat tres reformes d'un abast no menor del que s'hauria exigit en el cas d'una intervenció. Recordem que, fins ara, Espanya és l'únic país que ha modificat la seva Constitució per incorporar la restricció del dèficit públic.

stats