Dossier 09/06/2012

Un enginyer electrònic veu futur en la FP

E.f.
2 min
Un enginyer electrònic veu futur en la FP

Marc Pérez estudia tercer d'enginyeria electrònica i el primer curs de la FP de tècnic en manteniment electromecànic a l'Escola d'Aprenents Seat. El seu cas és atípic entre els companys de l'Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS), on va a classe cada tarda després de la jornada a l'escola de Seat als matins. Segons explica, ha trobat complementarietats entre les dues branques de formació, tot i que no va ser aquest el motiu que el va portar a estudiar les dues titulacions alhora. "Vaig veure que el meu germà, que és un any més petit que jo, acabava en tres anys els estudis a l'Escola d'Aprenents i entrava a treballar a Seat, mentre que molts companys de carrera que acabaven havien de fer cua per optar a unes pràctiques", recorda el Marc, que ara té 21 anys. Va ser llavors, després de visitar el centre en la jornada de portes obertes, i animat per familiars que ja treballen a l'empresa, quan es va decidir a presentar-se a les proves de selecció per fer el curs de FP.

Pel que fa als estudis, en aquest primer curs -que està segur que aprovarà- ha jugat amb l'avantatge que li donen els tres cursos d'enginyeria electrònica. "Els estudis de FP que he escollit, però, em donaran coneixements de mecànica, que és un tema que a la carrera no tractaré", explica. Molts dels seus companys dels salesians, afegeix, hauran d'esperar a trobar un lloc de pràctiques en acabar la carrera que ell ja té garantit a partir de l'any vinent a la fàbrica de Seat.

Un cop comenci a fer pràctiques a Martorell potser haurà de rebaixar el ritme a la carrera i fer menys assignatures per combinar-s'ho tot. Però té clar que acabarà enginyeria encara que trigui més, i l'encoratja saber que la formació professional que rep li garantirà la feina d'entrada. "Et motiva saber el que t'espera al final i saber que aviat entres en contacte real amb el món laboral", afegeix, encara que l'esforç sigui a força de renunciar a petits plaers, com ara dinar tranquil. "Menjo un entrepà i poc més, perquè en mitja hora haig d'anar des de la Zona Franca fins a Sarrià", diu.

Entre els estudiants de primer de l'escola, el Marc és un veterà, ja que la majoria dels companys tenen entre 16 i 18 anys. És el cas del Javier Cortes, de 17 anys, que també és al final del seu primer any al centre. El que el va decidir a presentar sol·licitud va ser l'orientació de l'oferta: "Sempre m'ha agradat el món del motor i l'automòbil", assegura. La FP va ser la primera opció en el seu cas, i en el de molts amics seus. Segons el director de l'escola, si alguna cosa ha canviat en els últims anys són els ulls amb què els alumnes i sobretot els seus pares miren la FP: veuen cada cop més clar el seu futur.

stats