Dossier 13/07/2012

Els miners aconsegueixen ser portada a mig món

à.g.m.
1 min

BARCELONA.Els cascos dels miners que es manifestaven dimecres per Madrid van ser la foto principal de portada de The New York Times per il·lustrar la peça titulada "Espanya prepara mesures d'austeritat més dures enmig de protestes". Però no només van ocupar la primera pàgina de l'anomenada Dama Gris: la manifestació dels miners va servir com a imatge de les retallades en diaris de mig món. Il Corriere della Sera titulava "Espanya sense paga extra i batalla als carrers", mentre que l'econòmic Financial Times apostava pel titular: "Protesta minera: tensió mentre Madrid revela més austeritat".

Altres rotatius com el Kathimerini (principal diari conservador grec) optaven per posar èmfasi en la xifra: "Retallada de 65.000 milions a Espanya". El belga L'Écho ho enfocava en el trasllat de la pressió a la via pública: "Els miners envaeixen els carrers de Madrid per denunciar l'austeritat". En tot cas, és significatiu que els diaris internacionals hagin triat instantànies de les protestes i que cap de les capçaleres de referència retrati el president Mariano Rajoy.

També Alemanya està pendent de l'evolució de l'economia espanyola. Així, el Frankfurter Allgemeine reflectia el tema a la portada, sense foto en aquest cas, i amb un lacònic: "Rajoy presenta el programa d'austeritat".

stats