Dossier 14/07/2012

El sector de la cultura en surt castigat

1 min
El sector de la cultura en surt castigat

Teatres

El sector de la cultura veu l'increment de 13 punts com una "patacada greu". Els teatres en seran uns dels principals perjudicats. Si de mitjana en un teatre convencional una entrada val 26 euros, ara passarà a costar-ne 29,12. A les sales alternatives, sempre amb preus més ajustats, un tiquet de 20 euros s'encarirà 2,41 euros.

Cinemes

Passarà el mateix als cinemes, que els últims anys ja han hagut de combatre la disminució d'espectadors, entre altres coses per la pirateria. Si a Barcelona, de mitjana, una entrada costa 7 euros, a partir del setembre el ciutadà pagarà 0,84 cèntims més.

Zoològic

El públic familiar tampoc se n'escapa. Segons els càlculs dels tècnics d'Hisenda, una parella amb un fill menor de 14 anys ha de preveure que la pujada de l'IVA li costarà 360 euros addicionals cada any. Un exemple pràctic: si ara una visita al zoològic de Barcelona costa 17 euros l'entrada d'un adult i 10,20 per a un menor de 3 a 12 anys, això canviarà. Els pares hauran de pagar 19,04 pel seu tiquet i 11,42 pels més petits (sempre que les administracions traslladin tot el cost extra al visitant).

Perruqueria

El preu de les cadenes de perruqueria (no pas dels autònoms) també augmentarà. Si tallar-se els cabells pot costar ara 15 euros, ben aviat caldrà preparar 1,81 euros més. I no de propina.

stats