Dossier 02/08/2012

El totxo segueix collant la banca amb dotacions de 178.000 milions

T.g.
1 min
Una promoció en construcció inacabada.

BARCELONA.El sector financer espanyol manté la seva penitència particular amb les provisions per reduir els actius immobiliaris tòxics. Fins ara, el conjunt de bancs i caixes espanyols han comptabilitzat un esforç per aquest concepte de 178.000 milions d'euros.

Aquesta xifra, facilitada en la documentació de la presentació de resultats del primer semestre de CaixaBank, surt de la suma dels 112.000 milions de provisions fetes fins al 2011 i els 66.000 milions afegits enguany en els dos reials decrets del ministre d'Economia, Luis de Guindos. Algunes de les entitats que ja han presentat resultats semestrals han informat que han complert amb el 70% de les provisions que necessiten. És el cas de Banc Sabadell, Banesto i CaixaBank. En aquest últim cas, les dotacions arriben al 73%. El BBVA ha fet un terç de les provisions.

A aquesta quantitat s'hi haurà d'afegir les quantitats que indicaran les quatre auditores que al setembre donaran a conèixer les necessitats de capital de cada banc. A partir d'aquí, hi haurà entitats que podran complir amb els nous requeriments pels seus mitjans i altres que s'hauran d'acollir al rescat bancari de 100.000 milions aprovat recentment per Brussel·les.

Entre aquest últim grup segurament hi haurà Bankia, CatalunyaCaixa, Banc de València i NovaGalicia, les quatre entitats que segueixen en mans públiques. Del total del rescat, uns 25.000 milions serviran per crear l'anomenat banc dolent , que aglutinarà els actius tòxics de les entitats.

stats