El grup de recerca en Física Solar de la UIB, preparat per a l'eclipsi

Els investigadors posaran a disposició dels assistents ulleres especials per observar el fenomen i es faran connexions en directe amb altres indrets del món per poder veure la fase total de l’eclipsi

L'eclipsi parcial de Sol que tindrà lloc demà també serà seguit amb interès des de Palma. Concretament, amb motiu del fenomen, el grup de recerca en Física Solar de la UIB ha organitzat diverses activitats divulgatives.

Entre les 9.30 i les 11.30 hores, a l'edifici Mateu Orfila del campus universitari, els investigadors d’aquest grup posaran a disposició dels assistents diverses ulleres especials per poder observar l’eclipsi solar, durant el qual la superfície del Sol quedarà oculta parcialment per la Lluna. A més, la imatge del Sol es projectarà damunt una pantalla i es faran connexions en directe amb altres indrets del món per poder observar la fase total de l’eclipsi.

I és que el món sencer estarà pendent de la seva nova cita, amb un eclipsi de Sol que percebran com a total els que el vegin des dels països nòrdics, i com a parcial contemplat des del Mediterrani, amb una ocultació màxima del 63%. Durant 2 hores i 20 minuts, fins a les 11.27 aproximadament, la Terra, la Lluna i el Sol estaran alineats. El moment de màxima ocultació serà a les 10.16 h. Tot i que no es farà de nit, el matí serà una mica més fosc de l’habitual, com si el cel estigués ennuvolat.

El + vist

El + comentat