Economia 08/02/2012

La taxa a les empreses distribuïdores d'aigua aportarà uns 11 milions d'euros a l'ACA

L'Agència Catalana de l'Aigua arrossega un deute d'aproximadament 1.250 milions

Efe
1 min

BarcelonaL'aplicació del gravamen per captació i distribució d'aigua a les entitats subministradores, que negocia el govern de la Generalitat, podria suposar una recaptació extra d'entre 7 i 11 milions d'euros per a l'Agència Catalana de l'Aigua, un organisme que arrossega un deute de prop de 1.250 milions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fonts de l'ACA han puntualitzat a Efe que en cap cas s'ha creat un cànon d'aigua nou i específic per a les subministradores, i que es tracta únicament d'aplicar a aquestes entitats (fins ara exemptes, com es recollia a la llei d'Aigües) el gravamen per captació del mitjà i distribució "que s'aplica des de fa anys a tots els ciutadans".

En aquest sentit, subratllen que l'objectiu és equiparar el cànon a tots els consumidors malgrat que el coeficient que s'aplicarà a les subministradores és més baix que a la resta de consumidors.

Des de l'ACA s'insisteix que el projecte de llei de mesures econòmiques i fiscals, que acompanya els pressupostos de 2012, preveu el cobrament d'aquest gravamen, com va quedar aprovat en el consell d'administració de l'Agència l'octubre passat.

Equilibris entre CiU i PPC

El Govern i els grups de CiU i PPC estan negociant "in extremis" l'aplicació d'aquest gravamen que permetria augmentar els ingressos i fer front al deute milionari de l'ACA. Malgrat la reticència dels populars, fonts dels dos partits asseguren que la negociació continua oberta.

Els representants de l'ACA han desmentit que el preu de l'aigua pugui incrementar-se en les magnituds que apuntaven algunes - 'La Vanguardia' el sitia ahir fins a un 30% - i, segons els seus càlculs, situen l'augment al voltant d'un 2,5%, excepte en alguns casos en què podria oscil·lar entre el 5 i el 6%.

stats