Economia 01/02/2011

El conflicte entre AENA i els controladors passa a mans d'un àrbitre

L'exministre de Treball, Manuel Pimentel, té fins al 28 de febrer per dictar un laude que hauran d'acatar ambdues parts.

Efe
1 min
Ryanair va irrompre a l'aeroport del Prat l'1 de setembre passat. Des de la terminal 2 de la infraestructura barcelonina, ofereix 23 rutes i vuit avions hi tenen la base.

MadridL'ens públic AENA i el sindicat de controladors aeris USCA no han aconseguit un acord sobre el nou conveni col·lectiu una vegada acabat el termini que s'havien fixat, i per això ambdues parts s'hauran de sotmetre a un àrbitre. Qui haurà de posar pau al conflicte serà l'exministre de Treball Manuel Pimentel, que té fins al 28 de febrer per dictar un laude que hauran d'acatar tant AENA com els controladors.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot i que les parts s'han reunit diàriament els últims 15 dies per intentar arribar a un acord sobre tots els punts del conveni col·lectiu, finalment han quedat alguns aspectes sense resoldre sobre els quals haurà de decidir l'àrbitre. En aquest tipus de negociacions els aspectes que acostumen a ser més conflictius són el salari i la jornada laboral, però en aquest cas es van acordar a l'agost i per tant són altres els punts en què es manté el desacord. L'acord final haurà d'incloure les noves condicions laborals establertes a la llei de navegació aèria.

stats