Economia 23/05/2013

El govern espanyol rectifica i abaixa les taxes aeroportuàries

El 2014 s'incrementaran l'IPC més un punt, quatre punts per sota del previst. La pujada, aprovada l'any passat, ha reduït el nombre de vols

Ara
1 min
Vueling és la primera operadora de l'aeroport del Prat, molt per davant de Ryanair i EasyJet.

MadridEl govern espanyol fa marxa enrere i abaixarà les taxes aeroportuàries després que el seu increment l'any passat hagi reduït el nombre d'operacions a Espanya. L'ens estatal Aena ha firmat aquest dijous un acord amb les principals companyies aèries que fixa una pujada de les taxes per al 2014 quatre punts per sota del previst. Es tractarà d'un augment de l'IPC més un punt.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha explicat en una roda de premsa que per als propers anys es contempla un increment de l'IPC més tres punts per al 2015, i de l'IPC més quatre punts per al 2016, 2017 i 2018. Fins ara, a partir del 2016 hi havia llibertat absoluta en els augments.

També s'han acordat descomptes en les tarifes de vols comercials en connexió i de vols de mercaderies. Tots aquests canvis implicaran que Aena deixi d'ingressar entre 80 i 100 milions d'euros a l'any. La xifra, però, pot ser menor si la reducció de les taxes es tradueix en un augment del nombre de viatgers.

L'acord ha sigut signat per nou de les deu principals aerolínies que operen a Espanya, excepte Ryanair, que ha rebutjat el pacte. La companyia de baix cost irlandesa va reclamar fa unes setmanes una dràstica reducció de les taxes aeroportuàries.

stats