El govern espanyol posa en marxa la liberalització de la torre de control de l'aeroport de Sabadell

El pla, anunciat setmanes enrere pel president Zapatero, inclou un primer paquet de 13 aeroports, entre ells dos del País Valencià i un de les Illes

El Butlletí Oficial de l'Estat publica avui l'ordre del ministeri de Foment que designa els primers 13 aeroports de la xarxa d'Aena en què es liberalitza el servei de control de torre. Entre ells hi ha l'aeroport de Sabadell, i també els de València, Alacant i Eivissa. El ministeri de Foment dóna a Aena un termini d'un mes per iniciar el concurs públic, que es realitzarà mitjançant el procediment negociat amb convocatòria prèvia de licitació.

Segons explica el ministeri en un comunicat, es tracta de "la reforma estructural de més importància dels últims anys en l'àmbit aeroportuari" i persegueix dos grans objectius: millorar la qualitat del servei de control de torre i la seva eficiència econòmica. El govern espanyol destaca que aquests canvis beneficiaran els passatgers perquè es fixaran criteris de qualitat que afecten, per exemple, la puntualitat dels vols.

L'entrada al mercat espanyol de proveïdors de serveis de control de torre diferents d'Aena permetrà reduir els costos de la navegació aèria a Espanya, contribuint a augmentar la competitivitat del transport aeri. La seguretat també està plenament garantida, asseguren des del ministeri.

Els serveis de control de torre estan liberalitzats totalment al Regne Unit i Suècia, i de forma parcial a Dinamarca i Alemanya.


Més continguts de