Economia 16/11/2011

L'Agència Catalana de l'Aigua obté un crèdit de 400 milions per garantir el seu funcionament

El director de l'ACA, Leonard Carcolé, assegura que les entitats financeres posposaran el cobrament dels venciments de deute previstos per a novembre i desembre

Efe
1 min

BarcelonaL'Agència Catalana de l'Aigua ha aconseguit un preacord amb diverses entitats financeres per reestructurar el seu deute el primer trimestre del 2012, i així obtenir una liquiditat creditícia d'uns 400 milions d'euros per pagar proveïdors i cobrir el dèficit que arrossega d'aquest exercici i el de 2010. El director de l'ACA, Leonard Carcolé, ha explicat que gràcies a aquest principi d'acord aconseguit ahir, les entitats financeres posposaran el cobrament dels venciments de deute previstos pels mesos de novembre i desembre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb aquesta "pilota d'oxigen" inicial, que Carcolé ha xifrat en uns 40 milions, l'ACA, que arrossega un deute consolidat d'1.367 milions d'euros, podrà reduir la seva morositat amb proveïdors, concessionàries i ajuntaments. El 2012, l'Agència ha de fer front al venciment de deute per valor d'uns 300 milions d'euros més 45 milions d'interessos, i ha de sumar-li un dèficit de 106 milions d'euros de 2010 i 100 milions més de 2011.

stats