Sector energètic
Economia 10/08/2011

L'AIE abaixa la seva previsió de consum

L'Agència Internacional de l'Energia (AIE) ha indicat que el manteniment dels preus alts del petroli i la desacceleració de l'economia mundial han tallat la demanda de petroli durant els últims mesos.

Efe
1 min

Nova York p { margin-bottom: 0.21cm; } L'Agència Internacional de l'Energia (AIE) ha indicat avui que el manteniment dels preus alts del petroli i la desacceleració de l'economia mundial han tallat “dramàticament” la demanda de petroli durant els últims mesos i ha provocat una revisió a la baixa de les previsions anuals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'organització ha assenyalat en el seu informe mensual sobre el mercat del petroli en els últims ha reduït en 100.000 barrils diaris les previsions de la demanda per 2011, tot i això, ha precisat que les xifres que s'esperen per 2012 es veuran afavorides per la necessitat energètica del Japó.

Amb tot, s'espera una demanda de 89,5 milions de barrils diaris durant el 2011 i de 91,1 milions durant 2012.

L'AIE ha apuntat que el preu del barril de petroli ha perdut entre 12 i 15 dòlars des de principis d'agost per la creixent por sobre el deute sobirà dels Estats i la probabilitat d'impacte sobre l'economia mundial, el que ha deixat el preu del barril de Brent en 103 dòlars.

Per una altra banda, el subministrament mundial de petroli s'incrementa al juliol fins als 88,7 milions de barrils diaris, quantitat a què els països de l'OPEC (Països exportadors de petroli) han aportat un mitjana de 30 milions de barrils.

stats