Economia 19/06/2012

Antifrau arxiva les diligències per la denúncia de Del Rivero contra Fainé

L'oficina dóna per tancat el cas després de prendre testimoni al denunciant i comprovar que l'atorgament del pla de jubilació "ni és susceptible de ser constitutiu d'un delicte d'administració deslleial ni té, a la vista de la informació disponible, cap altre mena de transcendència penal”

Albert Balanzà
1 min

BarcelonaL'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha arxivat les diligències iniciades el passat 31 de maig després de la presentació d'una denúncia de l'expresident de Sacyr Vallehermoso, Luis del Rivero, que acusava l'actual president de CaixaBank i de La Caixa, Isidre Fainé, de possibles irregularitats en la percepció el 2007 del pla de jubilació per valor de 24,5 milions d'euros quan Fainé es va jubilar fa cinc anys com a director general de l'entitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Antifrau, que va prendre declaració a Del Rivero el passat 10 de juny després que fonts de l'entitat asseguressin que no hi havia "absolutament res d'irregular" en la percepció del fons, han decidit arxivar les actuacions "sense cap més tràmit ni actuació" i argumenta que "aquests fets ni són susceptibles de ser constitutius d'un delicte d'administració deslleial ni tenen, a la vista de la informació disponible, cap altre mena de transcendència penal”.

El paper de Fainé va ser clau en la batalla de Del Rivero pel control de Repsol, participada per La Caixa i Sacyr. Fainé va fer costat al president de Repsol, Antoni Brufau, i Del Rivero va quedar-se sense suports al consell. La denúncia podia emmarcar-se en una revenja.

stats