Publicitat
Publicitat

L'ajuda dels 426 euros serà per a inscrits a l'atur abans de l'1 de desembre

Els beneficiaris tindran l'obligació d'acceptar qualsevol oferta de feina o formació que rebin mentre cobrin l'ajuda

Els aturats de llarga durada amb responsabilitats familiars que han esgotat totes les prestacions i que vulguin sol·licitar la nova ajuda de 426 euros hauran d'haver estat inscrits a l'atur abans de l'1 de desembre de 2014.

La ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha assegurat que "aquests beneficiaris han d'haver estat inscrits com a demandants d'ocupació per entrar en aquest programa abans de l'1 de desembre de 2014 i haver estat inscrits en els dotze últims mesos dels 18 previstos des de la sol·licitud".

Báñez ho ha dit després de l'aprovació per part del govern espanyol del reial decret que conté aquest ajut.

Ha explicat que la nova ajuda "extraordinària" només va dirigida a un col·lectiu d'aturats específic que no tinguin "cap prestació" ni per part de les comunitats ni dels ajuntaments i tinguin a càrrec responsabilitats familiars.

A més, ha recordat que el seu nivell de renda no ha de superar el 75% de l'indicador públic de rendes múltiples i ha subratllat que tenen "l'obligació" d'acceptar qualsevol oferta o formació que rebin mentre estiguin dins l'ajuda.

"És un programa de coresponsabilitat i els beneficiaris s'han de comprometre a buscar activament ocupació i al mateix temps tenen dret a una atenció personalitzada", ha assegurat.

Báñez ha afirmat que l'ajut serà compatible amb un salari provinent del sector privat i "en cap cas amb un de l'administració pública".

Ha recordat que els beneficiaris potencials seran entre 400.000 i 450.000 persones i que el cost estimat d'aquesta mesura rondarà els 1.000 o 1.200 milions d'euros.

La mesura suposarà apujar la taxa de cobertura per desocupació a mitjans de 2015 entre set i vuit punts, fet que suposaria passar del 57% actual al 64%, tal com ha explicat Báñez.

La ministra ha recalcat que no es tracta d'una subvenció sinó d'un pla extraordinari d'activació per a l'ocupació, que és "nou" perquè per primera vegada hi ha un tractament individualitzat i un itinerari personal d'inserció del treballador, amb un orientador i "tutor" que "acompanyarà" l'aturat fins que trobi una feina.

Báñez ha agraït la responsabilitat dels agents socials i de les autonomies per "posar-lo en marxa" i fer que la inserció es produeixi com més aviat millor.

Segons l'acord, el demandant ha d'estar inscrit als serveis públics d'ocupació almenys dotze mesos, però si s'han tingut ocupacions de poc temps per un termini màxim de tres mesos aquestes feines no es tindrien en compte.

La ministra ha insistit que la gran prioritat del seu govern en els propers mesos serà reduir "l'elevat" atur que encara es registra, tot i que la desocupació s'ha reduït "mes a mes".

En aquest sentit ha dit que amb dades fins al mes de novembre s'ha produït un creixement "sostingut de l'ocupació", de manera que el 2014 es confirma que hi haurà creació neta d'ocupació.

"El context de la recuperació econòmica es consolida mes a mes", ha dit Báñez.

2018 anàlisi

Etiquetes

Més continguts de