Publicitat
Publicitat

La formació ocupacional arribarà a 113.000 aturats, un 18% del total

La nova oferta de cursos suposa una inversió de 85 milions d'euros i es realitzarà entre octubre i juny

Una mica més de 113.500 persones en atur, de les 600.900 que estan registrades en les oficines de treball a Catalunya, podran beneficiar-se a partir d'aquest mes dels cursos de formació ocupacional que la Generalitat acaba d'aprovar i que estan pensats per respondre a les necessitats del mercat laboral. La nova oferta de cursos, que es canalitzarà a través d'entitats locals i privades i es realitzaran entre octubre i juny, suposa una inversió de 85 milions d'euros i prendrà la forma de 6.539 accions formatives amb les quals el govern català pretén facilitar la inserció laboral dels desocupats catalans.

La secretària d'Ocupació i Relacions Laborals de la Generalitat, Esther Sánchez, ha presentat aquesta convocatòria de cursos com "la primera que s'adapta a les necessitats de les diferents demarcacions i que busca abans que res que el desocupat pugui seguir un itinerari formatiu que quedi acreditat amb una certificació".


Sánchez ha sortit al pas de les crítiques que ha rebut des dels sindicats i l'oposició per haver esperat fins al mes d'octubre per realitzar aquesta convocatòria i ha subratllat que, de gener a setembre de 2011, s'ha dut a terme "una oferta permanent i escalonada de cursos. "Les crítiques pel retard en la formació són inadmissibles, són falses i a més creen un estat d'alarma entre la ciutadania que està en atur", ha sentenciat.

Més continguts de