Economia 28/03/2011

Abertis és l'única empresa de l'estat espanyol convocada a la cimera econòmica francesa

La multinacional catalana serà present avui a la cita amb Sarkozy com a primera inversora de l'Estat al país gal. A la trobada hi haurà 24 representants d'empreses de 15 països.

Elena Freixa
1 min

BarcelonaLa multinacional que gestiona infraestructures Abertis serà l'única representant de l'estat espanyol en la cimera econòmica amb inversors estrangers que convoca aquest dilluns el president francès Nicolás Sarkozy. A la cita hi ha convocats 24 representants d'empreses de 15 països.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El conseller delegat del grup, Francisco Reynés, serà el portaveu d'Abertis a la reunió. La multinacional catalana és la primera empresa inversora de l'estat espanyol a França. En els darrers quatre anys ha dut a terme inversions acumulades de gairebé 5.000 milions, segons dades facilitades per Abertis.

La seva presència a França va augmentar sobretot a partir del 2005 quan va comprar la societat d'autopistes franceses Sanef, operació amb la qual el grup va aconseguir duplicar el número de quilòmetres d'autopistes que controla.

El grup espanyol, en mans de La Caixa, ACS i el fons de capital risc CVC, és també soci de l'empresa francesa de satèl·lits Eutelsat.

La cimera convocada per Sarkozy anualment des de 2004 pretén intercanviar opinions i anàlisis econòmiques amb les principals empreses estrangeres presents al país gal.

stats