Publicitat
Publicitat

Abertis ja controla el 90% de l'operador de satèl·lits Hispasat

El gestor d'infraestructures, que ja posseïa el 57% de la companyia, compra una participació del 34% al francès Eutelsat per 302 milions d'euros

El gestor d'infraestructures Abertis controlarà el 91% de l'operador de satèl·lits Hispasat després d'haver arribat a un acord amb l'operador francès Eutelsat per comprar la seva participació del 33,69% per 302 milions d'euros. L'operació està pendent de l'aprovació del consell de ministres i s'espera que es tanqui durant la segona meitat de l'any, segons ha explicat aquest divendres la companyia que presideix Salvador Alemany.

Abertis ja va aconseguir el control d'Hispasat el 2013 després de la compra del 16,4% del grup, que era en mans de l'Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (Inta). Aleshores la companyia tenia un 57% del capital de l'operador i ja va anunciar que "com a accionista majoritari i operador industrial" prendria el "control exclusiu" de la companyia. L'operació arriba la mateixa setmana que  la italiana Atlantia ha anunciat la seva oferta pública d'adquisició ( opa) per comprar Abertis.

Hispasat és el novè operador de satèl·lits del món i és líder en la distribució de continguts en espanyol i portuguès. La companyia té sis posicions orbitals i vuit satèl·lits operatius. El 2016 va generar uns ingressos de 229 milions d'euros i un ebitda (és a dir, benefici abans d'impostos, interessos, amortitzacions i altres) de 175 milions d'euros.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT