Publicitat
Publicitat

ECONOMIA

Abertis emet 400 milions en bons per finançar la seva filial francesa

Amb l'operació, el grup retarda cinc anys els venciments de pagament a França

Holding d'Infraestructures de Transport (HIT), la societat matriu de la societat d'autopistes francesa Sanef, ha tancat una emissió de bons destinada a inversors qualificats per 400 milions d'euros, amb una rendibilitat del 4,81% (fa un any el preu era de 5,8%). L'operació ha permès a HIT, participada en un 52,5% per Abertis, ampliar fins el 2018 el termini del venciment del préstec sindicat que s'havia de tornar el 2013.

L'emissió d'avui es pot unificar amb una operació similar realitzada l'any passat, per un import de 750 milions i amb venciment el 2018. "Amb aquesta emissió, HIT demostra la seva capacitat de refinançament i d'accés als mercats financers", remarca el comunicat enviat a la CNMV per part d'Abertis.

A la junta d'accionistes d'Abertis d'aquest dimarts, el president Salvador Alemany va admetre que el grup pot emetre deute a curt termini per reduir i allargar l'endeutament. En tot cas, un portaveu d'Abertis va assenyalar que l'emissió de HIT només te a veure amb el refinançament de la filial francesa.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT