Abertis presenta un benefici del 2,4% en plena opa

El grup d'infraestructures factura 4.186 milions, un 16% més

Abertis va tancar el tercer trimestre de l'any amb una facturació de 4.186 milions d'euros, un 15,9% més que un any abans, i un benefici de 735 milions d'euros, un 2,4% més. El grup d'infraestructures d'origen català va mostrar un escenari de creixement generalitzat en plena guerra pel seu control, una vegada que la italiana Atlantia va llançar una opa per controlar-la, posteriorment resposta per l'ACS de Florentino Pérez.

Fruit de les inversions realitzades des que va començar l'any, Abertis ha incrementat el seu endeutament en un 7,3%, fins als 15.425 milions d'euros. El principal motiu es troba en l'adquisició del paquet que no controlava a la francesa HIT –del 52,55% a la totalitat de les accions–, la compra de nous títols a la italiana A4 Holding i l'entrada en nous mercats com l'indi.

Arran d'aquest canvi del perímetre de consolidació del grup que presideix Salvador Alemany i d'altres operacions que no es repetiran en els pròxims trimestres, Abertis argumenta que, en termes comparables, el seu benefici va créixer un 20%.

El mercat espanyol va ser el que més va créixer, amb una variació del 4,2% i una pas mitjà de vehicles diaris (IMD) de 21.701 unitats. El mercat francès, el principal mercat europeu d'Abertis, amb 1.761 quilòmetres, va créixer un 1,4% i es va situar amb una IMD de 25.136 vehicles. Al Brasil, on el grup explota 3.250 quilòmetres, l'augment de vehicles va ser del 2,8%, per un 4,2% a Xile.

Més continguts de