INFRAESTRUCTURES
Economia 23/02/2011

Abertis segregarà els negocis de logística i aparcaments per facilitar-ne la venda

La companyia crea la societat Saba Infraestructures, oberta a nous accionistes

Redacció
2 min
Salvador Alemany, president d'Abertis

BarcelonaLa companyia d'infraestructures Abertis estudia segregar els negocis de logística i aparcaments a la societat Saba Infraestructures, i donar un dividend extraordinari que permetrà el seu cobrament en accions de la nova Saba Infraestructures o bé en efectiu.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així ho ha comunicat avui l'empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), que qualifica l'operació de "reordenació de les seves cinc unitats de negoci al voltant de dues societats" per "potenciar el creixement dels cinc sectors d'activitat del grup".

El grup apunta que en un futur podria desprendre's de Saba Infraestructures, ja que "la nova companyia d'aparcaments i parcs logístics, en una fase inicial", segons la nota, "podria mantenir Abertis com a accionista", però la segregació suposaria l'entrada de nous inversors institucionals que se sumarien al projecte al costat dels actuals accionistes d'Abertis.

Els negocis que, arribat el cas, s'integrarien en Saba infraestructures, suposen un 4,6% dels ingressos consolidats d'Abertis, un 3,5% de l'ebitda (benefici brut operatiu) i un 5,8% de l'actiu total.

Abertis reordenaria les seus cinc unitats de negoci al voltant de dues societats, l'actual Abertis infraestructures (Autopistes, Telecomunicacions i Aeroports) i la societat no cotitzada Saba Infraestructures (Aparcaments i Parcs Logístics)

El procés d'atorgar un dividend extraordinari "asseguraria la possibilitat de participar en el nou projecte a tots els accionistes d'Abertis", una opció "que els accionistes principals estan analitzant", segons el comunicat.

De la seva banda, Abertis Infraestructures mantindrà la seva condició de companyia cotitzada amb la seva actual estructura accionarial, que encapçalen La Caixa, ACS i el fons de capital risc CVC.

Abertis justifica aquesta reordenació entorn d'una societat cotitzada, Abertis Infraestructures, i una societat no cotitzada, Saba Infraestructures, perquè així "les dues companyies aconseguirien més focalització dels recursos disponibles en un context en el qual l'aposta pel creixement demanda més capitalització dels projectes en cartera".

Saba Infraestructures, en una segona fase relativament immediata podria donar entrada a nous inversors institucionals, cosa que li permetria dotar-se dels recursos necessaris perquè el seu negoci tingui el marge de recorregut suficient.

Abertis articularà la constitució societària de la nova Saba Infraestructures i "treballarà a formar un nucli accionarial de la companyia, que podria incloure els principals accionistes d'Abertis al costat de nous inversors institucionals, per recolzar el seu creixement futur".

L'operació està subjecta a la formalització de tots els processos habituals en aquest tipus d'operacions, així com les autoritzacions administratives i l'aprovació per part dels òrgans de govern d'Abertis, segons adverteix la nota d'avui.

També el consell d'administració d'Abertis constituirà una comissió composta íntegrament per consellers independents, que col·laborarà amb la Comissió d'Auditoria i Control en l'exercici de les funcions encaminades a assegurar una adequada valoració dels termes de l'operació i, per tant, revisarà les valoracions que, al seu moment, es concretin. Aquesta valoració comptarà, a més, amb una opinió realitzada per experts independents.

stats