Acciona guanya un 28,5% el primer trimestre gràcies a les renovables

La companyia va obtenir un benefici net de 42 milions d'euros entre gener i març del 2015

Acciona va obtenir un benefici net de 42 milions d'euros en el primer trimestre de l'any, cosa que suposa un increment del 28,5% respecte el mateix període de 2014. Aquest augment ha estat impulsat pel creixement del negoci d'energies renovables de la companyia.

L'energia verda va aportar el 41,8% del total dels ingressos i el 86% del benefici brut d'explotació (Ebitda) del grup que presideix José Manuel Entrecanales en els tres primers mesos de l'any. La xifra de negoci total de la companyia va créixer un 9% entre gener i març fins els 1.528 milions d'euros, mentre que l'Ebitda es va situar en 280 milions, un 24,3% més que l'any passat.

Per àrees de negoci, la de l'energia es va disparar un 31,6% i va facturar 640 milions d'euros, gràcies al major preu del 'pool' -mercat majorista de l'electricitat- a Espanya, les noves instal·lacions a l'exterior i la contribució de la fabricació d'aerogeneradors. En concret, aquest últim negoci va generar ingressos per valor de 280 milions d'euros, el doble que l'any passat.

El negoci d'energia neta d'Acciona ja supera a la tradicional activitat constructora com a primera font d'ingressos, ja que va facturar 535 milions d'euros, un 2% més.