Economia 13/08/2012

Acciona presenta un ERO per a més de 1.100 treballadors

Segons els sindicats, 294 treballadors seran acomiadats i a 850 se'ls aplicarà una reducció de jornada o una suspensió temporal

Efe
1 min

MadridAcciona Infraestructuras ha presentat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectarà a 1.142 treballadors de la companyia, al voltant del 30% de la plantilla, segons han confirmat a EFE fonts de l'empresa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els sindicats CCOO, UGT i USO han apuntat en un comunicat que, d'acord amb l'ERO, 294 treballadors seran acomiadats i uns 850 es veuran afectats per suspensions o reduccions de jornada.

No obstant, fonts d'Acciona asseguren que aquestes dades no estan tancades, ja que la negociació està oberta fins al pròxim 20 d'agost, i que, en qualsevol cas, els acomiadaments no implicaran més del 8% de la plantilla actual, que se situa al voltant dels 3.750 treballadors.

Aquestes mateixes fonts apunten que l'ERO es justifica per la caiguda de l'activitat en obra civil, que és el negoci principal de la divisió d'infraestructures.

En aquest sentit, els sindicats lamenten "la negativa de l'empresa a reduir el nombre d'afectats i millorar la proposta d'indemnització econòmica", alhora que critiquen la seva "intransigència" a l'hora de negociar.

stats