Adeu al Paint: Microsoft l'elimina en la nova actualització de Windows

La companyia nord-americana matisa que el programa d'edició d'imatge continuarà existint gratuïtament a la seva botiga d'aplicacions

El Paint s'ha convertit en un dels programes d'edició d'imatge més populars de l'era tecnològica per la seva senzillesa i el fet de ser totalment gratuït. Tot i així, aquesta eina gairebé històrica té els dies comptats, ja que Microsoft ha anunciat que no la inclourà en la seva llista de programes per a Windows 10 Fall Creators Update, la nova actualització del sistema operatiu, que arribarà a la tardor.

D'aquesta manera, Microsoft acomiadarà un dels seus programes més reconeguts, que s'incloïa en tots els seus equips i sistemes des del 1985, des de la primera versió de Windows 1.0 fins a Windows 10, segons va explicar dilluns en un comunicat. No obstant, l'empresa s'ha afanyat a corregir aquesta decisió i ha matisat que el programa continuarà existint de manera gratuïta a la botiga d'aplicacions Windows Store, on els usuaris el podran descarregar.

El Paint no serà l'única víctima de la nova versió de Windows. Altres programes i eines com el servei de correu Outlook Express i els estalvis de pantalla també veuran la seva fi a la tardor amb l'arribada de Fall Creators Update.

L'actualització prèvia, Windows 10 Creators Update, ja semblava anticipar la fi del Paint a l'abril amb la inclusió de Paint 3D, encara que aquest programa no es va concebre com un substitut del programa original. La versió en 3D permet a l'usuari modelar imatges bàsiques en 3D, i també ofereix petites eines d'edició en dues dimensions. Es preveu que aquest programari sí que es mantingui dins de la llista de programes predeterminats de la nova versió de Windows.