SECTOR FINANCER
Economia 24/06/2012

Adicae concentra manifestants en 29 ciutats contra el rescat bancari

Ara
1 min
Una de les concentracions d'ahir contra els bancs a Vigo.

BARCELONAL'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (Adicae) va aconseguir reunir ahir centenars de manifestants davant les seus dels principals bancs en 29 ciutats espanyoles com a protesta per la venda de productes financers enganyosos, principalment participacions preferents. La concentració de Madrid es va realitzar davant la seu de Bankia, mentre que la de Barcelona va ser davant de la de CatalunyaCaixa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president d'Adicae, Manuel Pardos, va destacar que els estalviadors estan atrapats en un corralito de 45.000 milions d'euros, dels quals 30.000 milions representen les participacions preferents, i 15.000 milions més, deute sobirà. En declaracions a Efe, Pardos va expressar el seu malestar pel fet que tant el govern com els grups parlamentaris prometin solucions però, en canvi, cap atengui les famílies afectades. El president d'Adicae va remarcar que la seva associació anirà a la junta d'accionistes de Bankia de divendres vinent i exigirà responsabilitats al seu president, José Ignacio Goirigolzarri.

Reducció de plantilla

D'altra banda, els bancs i caixes que operen a Espanya van reduir les seves plantilles en 14.367 treballadors l'any passat. En el mateix procés, es van tancar 2.905 oficines, a causa de la reestructuració del sector. Al tancament del 2011 les entitats financeres comptaven amb 223.492 treballadors, segons les dades de la patronal bancària (AEB) i la de caixes (CECA).

Fonts del sindicat UGT van apuntar que aquesta reducció s'ha produït especialment en el segment de caixes, per les fusions plantejades els últims anys. Lluny d'aturar-se, la tendència seguirà el 2012, amb el tancament de 2.900 oficines i 13.200 treballadors menys.

stats