Aeromexico suspèn ara el vol entre el Prat i Ciutat de Mèxic

L’aerolínia atura els plans per fer aquesta ruta al novembre perquè Emirates ja havia rebut el permís per operar-la

“Una rebequeria”. Així descrivien ahir fonts del sector aeronàutic la decisió de la companyia Aeromexico de suspendre “indefinidament” el vol que havia anunciat per unir l’aeroport del Prat i Ciutat de Mèxic. L’aerolínia ha aturat els plans per fer aquesta ruta al novembre perquè “una aerolínia dels Emirats Àrabs” ja havia rebut el permís per operar la mateixa ruta a través del que s’anomena la cinquena llibertat, és a dir, la possibilitat d’agafar passatge en un tercer país quan es fa un vol entre dues destinacions.

Encara que l’aerolínia mexicana n’obvia el nom, a qui fa referència és a Emirates. La companyia del Golf va anunciar al mes de març que operaria el vol entre Dubai i la capital mexicana amb una parada a Barcelona, després de la visita als Emirats Àrabs del secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez-Pomar. Les autoritats d’aviació civil espanyoles van concedir a l’aerolínia l’autorització per fer servir aquesta cinquena llibertat i començar a operar la ruta. No obstant això, tan sols un mes després arribava la resposta de l’altra banda de l’Atlàntic i Aeromexico reaccionava amb l’anunci d’un vol directe entre Ciutat de Mèxic i Barcelona amb quatre freqüències setmanals. La companyia ja havia ofert aquesta connexió, però la va deixar d’operar el 2012. A més, i com va avançar La Vanguardia, el govern mexicà va decidir retirar la llum verda per a la ruta d’Emirates per protegir l’aerolínia mexicana. Fonts del sector confien que finalment aquesta posició es reconsiderarà i serà possible volar de Barcelona a Ciutat de Mèxic amb Emirates.

Amb tot, Aeromexico ha decidit suspendre el seu vol i assegura que “replantejarà” els seus plans d’expansió a altres mercats on es prioritzi “la sana competència entre aerolínies”. En el seu comunicat, la companyia -que té com a principal accionista l’americana Delta- acusa Emirates de rebre “subsidis” del seu govern i de fer competència deslleial.

Destinació pendent a Barcelona

Precisament ahir, el Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries del Prat va recordar que Ciutat de Mèxic és un dels vols directes estratègics que vol incorporar. Calcula que l’any passat més de 88.000 passatgers van viatjar de manera indirecta entre les dues ciutats.

Més continguts de