Economia 09/03/2012

El nou director de la xarxa d'aeroports d'Aena diu que les tarifes aeroportuàries pujaran en un futur

Fernando Echegaray ha dit a Catalunya Ràdio que els aeroports del Prat i Barajas són "molt competitius" i les seves tarifes estan per sota de la meitat de les d'altres aeroports europeus, com Londres o Frankfurt

Ara
1 min

BarcelonaEl nou director de la xarxa d'aeroports d'Aena, Fernando Echegaray, assegura que en el futur hi haurà un "reajustament de tarifes" dels aeroports espanyols, especialment a Barajas i el Prat, perquè són molt més baixes que les d'altres aeroports europeus.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Echegaray, que fins ara era el director del Prat, ha assenyalat que el sistema tarifari dels aeroports d'arreu del món funciona de manera que aquestes tarifes serveixen per pagar les inversions i tots els serveis que es donen als passatgers.

Echegaray ha dit que els aeroports de Madrid i Barcelona són "molt competitius" i les seves tarifes estan per sota de la meitat de les d'altres aeroports europeus, com Londres o Frankfurt.

El nou director de la xarxa d'aeroports d'Aena també ha destacat que l'aeroport del Prat és el que més ha crescut d'Europa i que ja gaudeix de més de 34 milions de passatgers a l'any i un futur molt bo, ja que "té una posició envejable i garantit el seu futur".

Ha apostat perquè el Prat sigui centre de connexió entre l'est i l'oest no d'una companyia, "sinó de moltes", perquè la seva posició geogràfica ha de servir per alimentar vols transoceànics.

Echegaray també creu que el tancament de Spanair ha deixat un "forat" important, ja que tenia una quota de mercat d'entre el 12 i el 13%, però ha assenyalat que a Barcelona hi ha més de cent companyies, i que altres, com Vueling, cobriran aquest forat.

stats