Agbar construirà una altra seu "emblemàtica" a Barcelona que s'acabarà 2017

El grup preveu signar en els pròxims mesos l'acord de venda de la torre Agbar al fons d'inversió Emin Capital

El president d'Agbar, Ángel Simón, ha anunciat avui que la nova seu corporativa del grup, que s'ubicarà a Barcelona, estarà enllestida el 2017 i substituirà l'actual seu, la Torre Agbar, que es convertirà en un hotel del grup Grand Hyatt.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Simón ha precisat que Agbar convocarà dilluns un concurs internacional per encarregar el seu disseny, però ja ha avançat que l'edifici, de nova construcció, serà "modern, ecoeficient i intel·ligent". Fonts del grup han declarat a Efe que tenen la intenció de que l'edifici sigui més petit que la torre Agbar, ja que necessitaran uns 5.000 metres quadrats, davant dels 30.000 actuals.

Segons les mateixes fonts, la intenció de la companyia és que l'edifici ocupi un lloc cèntric dins la ciutat i que estigui obert al públic. Simón ha aclarit que Agbar decidirà la ubicació de la seva seu corporativa "de mutu acord amb l'Ajuntament de Barcelona" al llarg del primer semestre de l'any.

El grup preveu signar els pròxims mesos l'acord de venda de la torre Agbar al fons d'inversió Emin Capital, i Simón ha destacat que tenir un Grand Hyatt serà un gran actiu per la ciutat de Barcelona.

El president d'Agbar, Ángel Simón, ha anunciat avui que la nova seu corporativa del grup, que s'ubicarà a Barcelona, estarà enllestida el 2017 i que vol que sigui també un edifici "emblemàtic", com ho és l'actual, l'anomenada Torre Agbar, que es convertirà en un hotel Grand Hyatt.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Simón ha precisat que Agbar convocarà un concurs internacional per encarregar el seu disseny, però ja ha avançat que vol que l'edifici, de nova construcció, sigui "modern, ecoeficient i smart (intel·ligent)".
Simón també ha comentat que la il·luminació, i el color "blaugrana" actual, també serà un dels trets del nou edifici, si bé fonts del grup han aclarit a Efe que el nou disseny encara no s'ha perfilat.
En qualsevol cas, aquestes fonts han deixat clar que l'edifici serà més petit que la torre Agbar, ja que estimen que necessitaran uns 5.000 metres quadrats, davant dels 30.000 actuals.
Agbar encara no ha decidit la ubicació de la seva futura seu corporativa, encara que aquestes fonts han assegurat que estarà en un lloc cèntric de la ciutat.
Simón ha precisat que Agbar decidirà la ubicació de la seva seu corporativa "de mutu acord amb l'Ajuntament de Barcelona" al llarg del primer semestre de l'any.
Fins que es construeixi la nova seu, Agbar treballa en la recerca d'una ubicació provisional a la ciutat.
Simón ha aclarit també que les empreses tecnològiques del grup no estaran a la nova seu, sinó enganxades a les instal·lacions industrials del grup.
La nova seu d'Agbar estarà oberta al públic, per acostar tot allò relacionat amb la gestió de l'aigua a la ciutadania, mentre que la torre Agbar, que es convertirà en un hotel Grand Hyatt, calcula que rebrà 1,5 milions de visites a l'any, segons els plans del grup comprador, ha assegurat Simón.
Agbar preveu signar els pròxims mesos l'acord de venda de la torre Agbar al fons d'inversió Emin Capital, i Simón ha destacat que tenir un Grand Hyatt serà un gran actiu per a la ciutat de Barcelona.

Més continguts de