Agbar exigeix a la Generalitat que li lliuri la gestió de l'ATLL en el termini de deu dies

Aigües de Barcelona vol que es revoqui el contracte amb Acciona i amenaça amb una denúncia a la CE, segons avança 'La Vanguardia'

Aigües de Barcelona (Agbar) ha sol·licitat l'execució immediata de la resolució que va invalidar l'adjudicació de l'empresa Aigües Ter-Llobregat, amb la qual cosa reclama que es revoqui el contracte amb Acciona i se li adjudiqui ja la gestió d'aquesta companyia pública.

En un escrit avançat avui pel diari "La Vanguardia", Agbar demana que l'execució es realitzi en un termini de deu dies hàbils i fins i tot adverteix que podria denunciar la Generalitat davant la Comissió Europea per incompliment del dret comunitari.

També Agbar assenyala que "està avaluant" la possibilitat de reclamar una indemnització per aquest cas, segons aquest diari.

El grup que presideix Ángel Simón argumenta que la Generalitat actua com si la suspensió cautelar "li hagués estat atorgada", quan les resolucions judicials prèvies van en sentit contrari.

L'escrit va dirigit a la secció cinquena de la sala contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la mateixa que fa ja gairebé un any, el 26 de març de 2013, va donar la raó a Agbar i va denegar suspendre de forma cautelar la resolució de l'òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC).

Agbar al·lega que aquest organisme no té capacitat per executar les seves pròpies resolucions, pel que veu "imprescindible" l'execució judicial.

Aquesta execució "no admet ulterior demora", segons Agbar, que recorda que l'acte de denegació de la suspensió cautelar de la decisió de l'OARCC es remunta al 16 de juliol de l'any passat.

La privatització de la gestió de l'empresa pública ATLL és la més important portada a terme per la Generalitat, perquè es tracta de l'empresa que s'encarrega del tractament, emmagatzematge i distribució de l'aigua en més d'un centenar de localitats de l'àrea metropolitana.

La Generalitat ja ha ingressat gairebé 300 milions per la privatització d'ATLL, però es va apuntar comptablement l'any passat els 1.000 milions que preveu obtenir en els pròxims 50 anys per aquesta operació amb la finalitat de reduir el dèficit de 2013.

Més continguts de