ECONOMIA
Economia 31/05/2012

Agrupació Mútua convoca assemblea el 30 de juny per facilitar l'entrada del RACC

L'oferta del RACC amb el grup assegurador francès Assurances Crédit Mutuel (ACM) preveu la injecció de 200 milions en fons propis i es compromet a mantenir la plantilla

T.g.
1 min

BarcelonaAgrupació Mútua (AM) afronta la recta final de la seva reprivatització. Intervinguda per la Direcció General d'Assegurances (DGS) des de l'octubre del 2009, ha convocat assemblea general el proper 30 de juny per aprovar els resultats de l'any passat i donar el vist-i-plau a la venda de l'entitat al Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC), que ha presentat una oferta amb el grup francès Crédit Mutuel. Segons un comunicat enviat per AM, "l'oferta és la que millor garanteix el desenvolupament futur de la companyia: la seva solvència, els interessos dels seus socis, plantilla i col·laboradors, així com la marca Agrupació i la seva Fundació".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'alternativa del RACC-Assurances Crédit Mutuel (ACM) convertirà AM en la plataforma d'assegurances personals a Espanya, mantenint la marca de l'entitata dquirida. El valor de la transacció serà de 200 milions, que aniran a parar directament a engreixar els fons propis, per aconseguir un nivell de solvència del 400%. Pel que sembla, es mantindrà "l'esperit mutualista", segons la nota, perquè el RACC es considera una entitat associativa i ACM també s'autodefineix com a mutualista, "compartint els valors fonamentals d'AM com a mútua". Aquest aspecte va ser el principal camp de batalla entre l'oferta de del RACC-ACM i la de Fiatc, la mútua que al final va retirar la seva opció.

El comunicat també assegura que l'oferta del RACC-ACM es compromet a mantenir tota la plantilla i la seu social a Barcelona. Igualment, es mantindran tots els drets i cobertures de les pòlisses dels assegurats.

stats