Economia 21/06/2012

Air France eliminarà més de 5.000 llocs de treball sense acomiadaments

L'aerolínia preveu 1.700 jubilacions fins a finals de 2013, que vol complementar amb prejubilacions i sortides voluntàries

Efe
1 min
Un avió d'Air France / EFE

ParisAir France ha anunciat que planeja eliminar 5.120 llocs de treball abans de 2014, i que pensa fer-ho sense fer cap acomiadament. L'aerolínia francesa, amb 49.301 treballadors, ha explicat que a finals de 2013 s'hauran jubilat un total de 1.710 treballadors i que pensa arribar a la xifra de més de 5.000 amb sortides pactades.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'empresa espera arribar a acords amb aquests 3.410 treballadors, als quals preveu prejubilar, reduir la jornada laboral o acordar la seva sortida voluntària de l'empresa.

Segons els plans d'Air France, aquestes mesures també evitarien futurs acomiadaments l'any 2014, i assegura que el 28 d'aquest mes els sindicats expressaran la seva valoració sobre la proposta.

Tot i això, l'empresa ha avisat que, en el cas que s'arribi a un acord amb els sindicats, les futures negociacions s'emmarcaran en un context econòmic més limitat i que, tenint en compte l'impacte de la reducció de l'activitat i el tancament de línies, "les sortides involuntàries no podran evitar-se".

L'empresa aspira a restaurar la seva rendibilitat i eixugar el seu endeutament per valor de 2.000 milions d'euros, malgrat la competència de les empreses asiàtiques en les línies de llarga distància i de les de baix cost en la curta distància.

stats