Economia 16/12/2011

El Govern comunica als afectats de l'Aldea el desbloqueig parcial dels comptes a partir de dilluns

Els impositors hauran d'actualitzar els pagaments i cobraments de les seves llibretes abans de poder retirar fins a un màxim de 1.000 euros en efectiu

Acn
2 min
El Govern s'ha reunit aquest divendres al matí amb afectats de la cooperativa de l'Aldea / ACN

TortosaEl delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha comunicat a l'Associació d'afectats per la secció de crèdit de la cooperativa de l'Aldea (Baix Ebre) el desbloqueig parcial dels comptes a la vista a partir d'aquest pròxim dilluns. Segons han confirmat fonts del Govern a l'ACN, els impositors hauran d'acudir a les oficines de la secció per actualitzar els assentaments de pagaments i cobraments de les seves llibretes abans de poder retirar fins a un màxim de 1.000 euros. Els afectats, que convocaran una assemblea per aquest divendres al vespre, han celebrat la decisió i han demanat "prudència" perquè el procés de desbloqueig de comptes es pugui desenvolupar de forma ordenada.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Una delegació de l'Associació d'afectats s'ha reunit aquest divendres al matí amb el delegat del Govern per conèixer de primera mà la situació de l'auditoria i l'informe que tècnics del Departament d'Economia han efectuat durant aquestes dues últimes setmanes a la secció de crèdit de la cooperativa de l'Aldea. Pallarès els ha comunicat que a partir d'aquest dilluns començarà el procés que permetrà als titulars de les més de 2.000 llibretes d'estalvi afectades poder recuperar de forma efectiva els seus estalvis.

Així, a partir de la setmana vinent els impositors hauran de personar-se a les oficines de la secció de crèdit amb les seves llibretes per actualitzar els assentaments comptables de pagaments i cobraments dels últims dies arran el bloqueig establert per l'entitat a partir del passat 1 de desembre davant la manca de liquiditat. Un cop complimentat aquest tràmit podran començar a retirar els seus diners, amb un límit màxim inicial de 1.000 euros, per evitar un nou col·lapse financer.

"Ha estat una reunió molt positiva. Ens han dit que a partir de dilluns començaran a obrir-se els comptes. Estem molt satisfets pel que ens han dit. Confiem que aquest divendres farem l'assemblea", ha explicat el president de l'Associació d'afectats, Ramon Carles, a la sortida de la reunió. Els representants del col·lectiu d'impositors consideren raonable que el Govern estableixi una limitació en la retirada de diners per evitar mals majors. "No podrà anar la gent a treure els diners de cop. Aconsellem a la gent que tingui paciència a l'hora de treure els diners, perquè el problema podria ser més greu. Cadascú farà el que cregui més oportú, però hauríem de tenir una mica de prudència al respecte", ha afegit Carles.

Responsables del departament d'Economia i Coneixement especificaran aquest migdia en una compareixença a Barcelona els detalls del procés pel qual es començaran a desbloquejar els comptes. Aquest dijous, el secretari del Govern, Germà Gordó, va avançar que una de les línies principals per salvar l'entitat consisteix a aconseguir la implicació d'altres entitats financeres, com Bankia, que a través de Caja Madrid manté acords per operar amb la secció de crèdit, així com les cooperatives del territori. Segons va detallar, l'operació de rescat es desenvoluparia en "tres o quatre fases".

stats