Publicitat
Publicitat

DEUTE

Alemanya proposa el seu viceministre de Finances, Jörg Asmussen, per succeir Stark al BCE

Serà nomenat economista en cap de l'ens emissor

El viceministre alemany de Finances, Jörg Asmussen, serà proposat pel seu govern per succeir el seu compatriota Jürgen Stark com economista en cap del Banc Central Europeu (BCE).

En declaracions a Marsella, el ministre alemany de Finances, Wolfgang Schäuble, ha fet aquest anunci un dia després que la dimissió de Stark fora confirmada a Frankfurt pel BCE.

El BCE va atribuir a motius personals la renúncia de Stark, de 63 anys, però els analistes van interpretar que va ser fruit de les discrepàncies amb el president del BCE, el francès Jean-Claude Trichet, i altres membres de la directiva del banc, especialment per la recent represa del programa de compra de deute sobirà dels països de l'eurozona, especialment d'Itàlia i Espanya.

La renúncia de Stark va repercutir negativament en les grans borses europees, que van acabar divendres amb pèrdues superiors al 4% de mitjana, i en la cotització de l'euro, que va baixar al seu valor mínim en sis mesos davant la divisa nord-americana, a 1,37 dòlars.

Asmussen, de 45 anys i membre del Partit Socialdemòcrata, serà proposat per Alemanya als seus 16 socis de la zona de l'euro com a membre del comitè executiu i del consell de govern del BCE per succeir en els mateixos a Stark, el mandat del qual havia d'acabar el 31 de maig del 2014.

Més continguts de