Publicitat
Publicitat

Alemanya acceptaria els eurobons si els estats cedeixen sobirania, diu 'The Wall Street Journal'

El rotatiu cita fonts "familiaritzades amb les neogociacions" i diu que s'estan discutint les condicions de la unió fiscal "encara que el camí pot ser llarg"

Alemanya podria acceptar els eurobons si els altres estats estan disposats a cedir sobirania a Brussel·les, segons explica aquest dilluns el diari nord-americà 'The Wall Street Journal'. Berlín està enviant "forts senyals" en aquest sentit, assegura el rotatiu, que cita una font propera a les negociacions. "Com més disposats estiguin els estats membres a cedir drets sobirans per implicar més les institucions europees, més disposats estarem nosaltres a tenir un paper actiu a desenvolupar coses com la unió bancària", diu la font. I conclou: "No es pot tenir una cosa sense l'altra".

WSJ recorda que una mesura d'aquest tipus seria "un dels passos més grans adoptats per la UE d'ençà que es va posar en marxa l'euro", i recorda que Alemanya sempre havia rebutjat fins ara assumir "riscos comuns" a la zona euro. Ara, afirma el rotatiu, "encara que el camí pugui ser encara llarg, sembla que està disposada a discutir-ne les condicions".Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT