LABORAL
Economia 09/03/2012

Alemanya elimina l'ajuda de 364 euros mensuals als aturats comunitaris

El diari 'Berliner Zeitung' atribueix la decisió al creixent nombre de desocupats arribats de Grècia, Espanya i Portugal

Efe
1 min

BarcelonaEl ministeri de Treball alemany ha decidit eliminar les prestacions per a tots els ciutadans de la Unió Europea (UE) desocupats que es muden a Alemanya, a causa del creixent nombre d'immigrants comunitaris en atur al país, segons ha informat avui el diari 'Berliner Zeitung'. La prestació mínima és de 364 euros mensuals i, a més dels alemanys, se'n beneficien els ciutadans d'altres 16 països europeus residents a Alemanya i sense ingressos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així es desprèn d'un informe intern, datat el passat 23 de febrer, que va enviar el ministeri alemany de Treball a l'Agència Federal d'Ocupació (BA) i al qual ha tingut accés aquest rotatiu alemany. "Així, a partir d'ara, molts nouvinguts de Grècia, Portugal i Espanya ja no podran rebre l'ajuda'", assenyala el 'Berliner Zeitung'. El diari apunta que l'arribada massiva d'aturats de Grècia, Espanya i Portugal a la major economia europea ha precipitat la mesura, tot i que el document justifica la decisió en que d'aquesta manera tots els ciutadans dels 27 "gaudeixen dels mateixos drets "a Alemanya.

L'oposició ha criticat fortament el canvi i ha assenyalat que suposa tornar a la situació prèvia a 1953, quan es va subscriure la Convenció Europea sobre Assistència Social i Mèdica. "El nombre d'immigrants que tot just arribar a Alemanya demanen aquesta ajuda és gairebé zero", va afirmar la parlamentària socialdemòcrata Elke Ferner al 'Berliner Zeitung'. El mercat de treball alemany viu el seu millor moment des de la reunificació del país i al febrer la taxa de desocupació s'ha situat al 7,4%, fet que suposa una caiguda del 0,5% en termes interanuals.

stats