Publicitat
Publicitat

CRISI DEL DEUTE

El país considera un èxit l'acord sobre la participació de la banca en futurs rescats

Alemanya ja ha pres mesures en previsió d'una fallida de Grècia

El ministre de Finances alemany, Wolfgang Schäuble, assegura en declaracions a Der Spiegel, que la insolvència del país hel·lè és "improbable"

"Per suposat que com a govern responsable hem pres mesures per prevenir l'improbable cas que, contra totes les previsions, Grècia suspengui pagaments". Són les paraules del ministre de Finances alemany, Wolfgang Schäuble, en una entrevista al setmanari Der Spiegel.

Wolfgang Schäuble fa una crida a les autoritats i als partits polítics grecs que posin en marxa tan aviat com sigui possible les mesures aprovades de retallada de la despesa, augment dels impostos, i sobretot, les privatitzacions d'empreses públiques que haurien de generar, en conjunt, uns ingressos per al país hel·lè de 78.000 milions d'euros en els propers cinc anys.

El ministre alemany defensa l'acord que ha tancat el seu govern amb la banca del país perquè participi en el segon rescat de Grècia. Les entitats financeres alemanyes es van comprometre amb l'executiu d'Angela Merkel a participar amb 3.200 milions d'euros. "Es tracta d'un èxit", i subratlla que "fa un parell de mesos ningú no creia seriosament que aconseguiríem una participació de la banca al rescat".


Més continguts de