Economia 03/09/2012

Alemanya referma la seva oposició frontal que el BCE compri bons

El ministres de Finances i Economia alemanys redoblen la pressió sobre Draghi perquè no anunciï cap mesura en aquest sentit després de la reunió del Banc Central de dijous

Efe
2 min
Els missatges que envien els dirigents alemanys no sempre van en  la mateixa línia. A la foto, Angela Merkel i Wolfgang Schäuble.

BerlínEl ministre alemany de Finances, Wolfgang Schäuble, va advertir que el deute públic dels països en crisi de la zona euro no es pot finançar amb l'ajuda del Banc Central Europeu (BCE).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"El deute dels estats no pot ser finançat amb política monetària", va dir Schäuble en declaracions a l'emissora pública alemanya Deutschlandfunk, en què va advertir també que no es pot pressionar encara més el BCE.

Així mateix, va recordar que el govern de la cancellera federal, Angela Merkel, defensa la postura i és contrari que aquesta entitat europea compri deute sobirà dels països en crisi de la zona euro per reduir la pressió dels mercats.

El titular alemany de Finances es va mostrar, malgrat tot, convençut que el BCE no prendrà durant la reunió del seu consell aquest dijous cap decisió que atempti contra el seu mandat.

Per la seva banda, el ministre alemany d'Economia, Philipp Rosler, ha insistit que la compra de deute sobirà dels països en crisi de la zona euro pel Banc Central Europeu no és la solució al problema.

"La compra de deute no pot ser una solució duradora, perquè alimenta els perills d'inflació", afirma Rosler en declaracions que publica avui el rotatiu 'Rheinischen Post'.

El titular alemany d'Economia dóna suport així, en els seus plantejaments, al president del Bundesbank, Jens Weidmann, el qual s'ha mostrat públicament contrari a la compra de deute sobirà per part del BCE.

"El mateix president del BCE, Mario Draghi, ha indicat que la competitivitat i estabilitat de la nostra moneda només es pot garantir amb reformes estructurals en els diferents països i no mitjançant la compra de deute", afegeix Rössler.

"Aquest ha de ser el nostre curs", subratlla el ministre alemany, que afirma que "per això és precisament que el Bundesbank i Jens Weidmann l'han advertit una vegada rere l'altra".

stats