Transport
Economia 03/08/2011

Els controladors aeris alemanys desconvoquen la vaga

El sindicat de controladors comunica que no pararà "en atenció als passatgers". Tot i així, manté les seves exigències d'un increment salarial del 6,5%, així com una millora de les condicions laborals, horaris de servei i límits de les hores extres.

Efe
1 min

Berlín p { margin-bottom: 0.21cm; } Els controladors alemanys han desconvocat la vaga inicialment prevista per demà entre les sis i les dotze del matí "en atenció als passatgers". El sindicat va anunciar ahir la seva decisió després de sotmetre a votació entre els seus afiliats l'última oferta del Departament de Seguretat Aèria (DFS). La proposta feta per la patronal va ser rebutjada per més del 95% dels votants, que van donar suport immediatament a la convocatòria de vaga. Els sindicats exigeixen un increment salarial del 6,5%, així com una millora de les condicions laborals, dels horaris de servei i dels límits de les hores extres.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El sindicat dels controladors havia anunciat la vaga després que més d'un 95% dels seus afiliats rebutgés, en una votació interna, l'última proposta de la patronal.

Tot i desconvocar l'aturada, els controladors mantenen la seva exigència d'un increment salarial del 6,5%, així com una millora de les condicions laborals, horaris de servei i límits de les hores extres.

La vaga hauria estat la primera a escala nacional a Alemanya en aquest sector i hauria afectat als 16 aeroports internacionals del país.

stats