Economia 11/04/2013

Alfredo Sáenz demana la nul·litat de la sentència del Tribunal Suprem que anul·la part del seu indult

El conseller delegat del Santander podria veure's inhabilitat per exercir el seu càrrec en estar condemnat per la justícia

Efe
1 min
Alfredo Sáenz continua sent número dos del Santander.

MadridEl conseller delegat del Santander, Alfredo Sáenz, ha demanat avui la nul·litat de la sentència del Tribunal Suprem que declarava nul·la una part de l'indult que li va concedir el govern de Zapatero durant el seu últim consell de ministres.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La petició de nul·litat és el pas previ i necessari per presentar un recurs d'empara al Tribunal Constitucional, l'única instància que pot contradir una sentència del Tribunal Suprem.

Segons fonts judicials, la petició va ser presentada al voltant de Setmana Santa i ha estat assignada al jutge Carlos Lesmes, que ha de decidir si l'accepta i escolta les al·legacions de les parts o la rebutja.

El Tribunal Suprem va dictaminar a finals de febrer que l'anterior govern va cometre una "clara extralimitació" en l'indult que va concedir a Alfredo Sáenz i en el qual no només perdonava la pena de presó sinó també, fins i tot, la inhabilitació corresponent.

Sáenz va ser condemnat el 2011 per acusació falsa contra uns deutors del Banesto, entitat que va presidir després que fos intervinguda l'any 1993.

stats