Economia 17/05/2012

Alisher Usmanov, el propietari del 10% de Facebook

Andrew E. Kramer
1 min
El magnat d'origen rus Alisher B. Usmanov.

THE NEW YORK TIMES / MOSCOU.Alisher B. Usmanov, un magnat de la comunicació i de la indústria rus, ha demostrat que té una habilitat especial per treure rèdit de les oportunitats que apareixen enmig d'un desastre financer i està recollint els fruits d'una aposta ambiciosa a Facebook feta enmig de la recessió econòmica mundial el 2009.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Mentre altres inversors exigien aleshores condicions més dures, Usmanov i els seus socis van demanar només comprar un 10% de l'empresa i van renunciar al seu dret a vot en el consell liderat pel fundador i director executiu de Facebook, Mark Zuckerberg.

Grans beneficis

Usmanov, però, en només tres anys ja ha guanyat la partida. De moment, les inversions russes de 900 milions d'euros pujaran a més de 6.000 milions d'euros quan Facebook entri a la borsa, segons el preu que s'ha calculat per les accions.

Usmanov, que ara té 58 anys, va començar la seva carrera empresarial en el negoci de la bossa de plàstic després d'haver estat criat en una zona remota de la Unió Soviètica. Amb les privatitzacions posteriors a la caiguda del comunisme va aconseguir el control d'una part de la indústria siderúrgica. L'any 1998, amb la crisi del ruble, va adonar-se dels beneficis d'actuar amb valentia quan hi ha terratrèmols financers.

Seguint l'exemple de Roman Abramovich, propietari del Chelsea, Usmanov ha intentat controlar sense gaire èxit l'Arsenal, el club de futbol també anglès.

stats