Almirall perd 73 M€ fins al juny per la davallada del mercat americà

En el mateix període de l'any passat la farmacèutica catalana havia obtingut 81 milions de beneficis

Almirall va registrar unes pèrdues de 73,1 milions d'euros en el primer semestre del 2017, lluny dels 80,5 milions de beneficis obtinguts en el mateix període de l'any passat, segons ha anunciat aquest dilluns la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La farmacèutica ha perdut prop d'un 40% del valor en 2 mesos i els analistes qüestionen el seu recorregut.

Aquests resultats del primer semestre ja es preveien per part de la companyia, després de l'impacte negatiu i ''inesperat'' registrat al mercat dels Estats Units, ha afirmat el conseller delegat, Eduardo Sanchiz. Les vendes netes de la farmacèutica catalana s'han situat en 328,5 milions d'euros, un 15,40% menys en relació amb el 2016.

Almirall: una crisi que pot no ser puntual

Aquesta caiguda s'ha registrat després de l'impacte negatiu en la divisió de dermatologia dels Estats Units, on opera a través de la companyia Aqua, a causa d'un reequilibri dels inventaris en el canal de distribució. El benefici net d'Almirall s'ha situat en 9,2 milions d'euros, un 83,3 % menys que els 55,4 milions del 2016.

Al juny, Almirall ja va anunciar una actualització de les estimacions financeres per al 2017, amb una disminució important en ingressos i vendes respecte al 2016, també per l'impacte negatiu del seu negoci als Estats Units. Aquesta retallada en les estimacions va provocar que la companyia es desplomés un 20,6% a la borsa.