Publicitat
Publicitat

Almirall acomiadarà fins a 121 treballadors a Espanya

La farmacèutica amb seu a Barcelona justifica aquesta reestructuració per la redistribució de recursos i per "donar suport a nous projectes de futur"

La farmacèutica catalana Almirall ha anunciat aquest dimarts una reestructuració a Espanya que afectarà 121 treballadors. L'objectiu, segons explica la companyia, és "reassignar recursos i donar suport als nous projectes de creixement de futur". Almirall té uns 2.100 treballadors a tot el món.

"Aquest necessari ajust en la plantilla es durà a terme amb el màxim respecte cap als nostres treballadors, per la qual cosa Almirall proposarà un pla social apropiat per minimitzar els efectes de la mesura", subratlla el grup. 

La farmacèutica catalana, controlada en un 66% pels germans  Jorge i Antonio Gallardo Ballart, ha aclarit que aquesta situació no afecta els objectius que es va marcar per a aquest exercici. De fet, l'empresa explica que entre els seus nous projectes s'inclourà el desenvolupament clínic de diversos productes en diferents fases a més de continuar la seva expansió als Estats Units, on Almirall va adquirir ThermiGen per reforçar-se en el sector de la medicina estètica. 

L'últim exercici, Almirall va guanyar 131,8 milions d'euros, un 70,6% menys del que havia guanyat l'any anterior i després d'haver-se venut part del negoci a AstraZeneca el 2014 per recuperar el creixement. En la presentació de resultats de l'exercici del 2015 el febrer d'aquest any, el laboratori català va explicar que pretenia centrar-se en el negoci de la dermatologia, que aporta més del 40% dels ingressos a la companyia. 

Durant aquest últim any, Almirall ha estat al centre de dues polèmiques. D'una banda, els germans Gallardo van ser una de les famílies esquitxades pels anomenats 'papers de la castellana', que van revelar que aquests dos empresaris  van legalitzar un patrimoni de 113 milions d'euros a través de l'amnistia fiscal.  Els germans Gallardo controlen el 66% de les accions d'Amirall, una de les farmacèutiques més grans d'Espanya, però també tenen altres negocis, com el fons G Square Capital, amb la marca SAR Quavitae i els hospitals privats Vithas, el segon grup del sector sanitari privat a Espanya, amb 12 hospitals i 13 centres especialitzats. 

Gallardo ratifica el missatge antisobiranista

D'altra banda, Jorge Gallardo també s'ha posicionat públicament contra la independència de Catalunya. A finals de l'any passat, Gallardo va manifestar-se contra la independència pocs dies abans del 27-S : “Em vaig sentir obligat a dir simplement que si els polítics o els partits se’n van d’Europa a la brava, la nostra companyia, que ha costat 73 anys de pujar... no vull que uns senyors me la malmetin!”. Precisament per això, el president d'Almirall va enviar un videocomunicat als seus treballadors alertant de les conseqüències d'una sortida de Catalunya de la UE en cas d'independència. 

Més continguts de