Economia 15/06/2012

Almunia manté la seva aposta per liquidar algun banc nacionalitzat

El comissari europeu assegura que Rajoy no li ha demanat que dimiteixi

Efe
1 min

MadridEl vicepresident de la Comissió Europea i comissari de la Competència, Joaquín Almunia, ha mantingut aquest divendres, després de reunir-se amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, les seves paraules respecte a la conveniència de la liquidació d'algun dels bancs nacionalitzats per l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En declaracions als mitjans de comunicació abans de participar en unes jornades sobre competència, Almunia ha assegurat que no es desdeia de cap de les seves últimes afirmacions respecte al sistema financer espanyol.

Fa dos dies, el vicepresident de la CE va considerar que algunes de les entitats espanyoles que han passat a mans de l'Estat es podrien liquidar si aquesta solució resultava menys costosa per al contribuent, el que va dur diversos dirigents del PP a demanar la seva dimissió per considerar deslleial la seva actitud amb l'executiu.

Fonts de l'Executiu van descartar ahir que Rajoy tingués intenció de demanar-li la dimissió, cosa que ha confirmat avui el mateix Almunia, que ha dit que el president no li ha sol·licitat que renunciï al càrrec ni a "res".

"Hem parlat de la situació econòmica, per descomptat, de la zona euro, de Grècia, d'Espanya i del G-20", ha dit Almunia, que ha afegit que la reunió amb Rajoy ha estat "molt cordial i molt interessant".

Preguntat per si se sent obligat a defensar els interessos espanyols, com li han demanat alguns membres del PP, s'ha limitat a respondre que ell és comissari europeu.

stats