Economia 26/02/2013

Alstom retallarà 373 llocs de treball a Espanya en la reestructuració del negoci eòlic

La mesura afectarà 90 persones de les oficines centrals i del centre d'R+D a Barcelona. També es tancaran dues plantes de producció a la Corunya i a Zamora

E.f.
1 min

BarcelonaLa multinacional Alstom ha anunciat aquest dimarts una reestructuració del seu negoci eòlic, centralitzat a Barcelona, que comportarà una retallada de 373 llocs de treball a tot Espanya. A Barcelona es reduiran 90 llocs de treball de les oficines centrals i del centre d'R+D dedicat a la tecnologia eòlica.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'empresa justifica la mesura per la "profunda crisi" que viu el sector a tot l'Estat, fruit de l'eliminació de les primes a les renovables. El pla d'Alstom inclou un ajust en l'activitat industrial a Espanya que suposarà tancar dues plantes a Somozas (la Corunya) i Altamira (Zamora) dedicades a la producció d'equipaments elèctrics i torres eòliques.

El detall de la reestructuració per departaments encara s'ha de negociar, segons han explicat a l'ARA fonts de l'empresa, tot i que afectarà de manera transversal la major part dels departaments: producció, manteniment, oficines i recerca i desenvolupament. "Es tracta d'adequar el negoci per continuar sent competitius", han afegit.

La companyia descarta per ara presentar cap expedient de regulació d'ocupació (ERO) i obre un període de negociació amb la plantilla que pot allargar-se un parell de mesos.

stats