Economia 13/08/2012

La UGT alerta d'un "esclat social" si no es prorroga l'ajut dels 400 euros als aturats

En declaracions a Catalunya Ràdio, Josep Maria Àlvarez ha demanat al Govern que avanci eleccions o que convoqui un referèndum per decidir sobre les retallades

Ara
2 min
Gallego (CCOO) i Àlvarez (UGT), impulsors de la ILP.

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El secretari general d'UGT de Catalunya, Josep Maria Àlvarez, ha alertat a 'El matí de Catalunya Ràdio' d'un "esclat social" després de l'estiu si el govern espanyol no prorroga l'ajut dels 400 euros als aturats que es queden sense prestació. Ha dit Àlvarez: "Si no hi ha pròrroga aquest país viurà una tardor encara molt més complexa del que podem imaginar. Hi ha moltes persones que no arriben a final de mes amb els 400 euros. Quan passa això els esclats socials són permanents. El govern espanyol ha de ser conscient d'això i tenir sensibilitat". Segons Àlvarez, les altes xifres d'atur a l'Estat són causades per la reforma laboral, que ha qualificat de "gran fracàs", perquè "és indiscutible que ha generat més atur".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El secretari general d'UGT de Catalunya també ha assegurat que si s'aconsegueixen les 230.000 signatures necessàries "podrem fer un referèndum" sobre les retallades, perquè l'Estatut així ho contempla. En canvi, a la resta de l'Estat no hi ha una llei d'aquestes característiques. Àlvarez ha dit que les opcions són "o convocar eleccions anticipades perquè Mas compleixi el que va dir o convocar un referèndum perquè la ciutadania pugui decidir sobre les retallades". En aquest sentit, el dirigent d'UGT ha recordat que "quan Artur Mas es va presentar a les eleccions, mai va dir que faria les retallades que ha aplicat".

Àlvarez ha parlat també sobre la relació entre els dos sindicats majoritaris, UGT i CCOO, amb els quals no descarta una fusió. El secretari general d'UGT ha reconegut que "s'està forjant un procés d'apropament important i significatiu" entre les bases dels dos sindicats.

El dirigent sindical ha opinat sobre alguns temes d'actualitat, com l'assalt al supermercat de Mercadona d'Écija, que ha qualificat "d'acció de denúncia" i no de delicte. Álvarez ha dit que l'acció impulsada per Sánchez Gordillo no té una intenció de delinquir, sinó de "denunciar una situació social que pateixen moltes famílies al nostre país".

Àlvarez ha esquivat parlar sobre la seva reelecció al capdavant d'UGT, i ha ajornat la decisió fins al mes de gener.

stats