Economia 08/01/2013

Amancio Ortega compra la seu del BBVA a la plaça Catalunya de Barcelona

És el tercer edifici que el propietari d'Inditex compra a Barcelona en un any. L'adquisició s'ha fet a través d'una de les societats patrimonials d'Ortega i no té cap relació amb el grup tèxtil, segons han informat fonts pròximes a l'operació

Ara
1 min
Edifici del BBVA a plaça Catalunya

BarcelonaEl fundador d'Inditex, Amancio Ortega, ha comprat l'edifici que acull la seu del BBVA a Barcelona, a la plaça Catalunya. Fonts properes a l'operació ho han confirmat a l'ARA tot i que no han volgut precisar-ne el preu.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'edifici té una superfície de 13.875 metres quadrats, repartits en tretze plantes. Ortega l'ha comprat a l'anterior propietari, el fons alemany Deka Inmobilien, que ha assegurat que ha obtingut una plusvàlua amb l'operació.

L'adquisició, que hauria estat feta a través d'una de les societats patrimonials d'Amancio Ortega, no té cap relació amb Inditex, segons han apuntat fonts del grup tèxtil.

Amb la compra d'aquest immoble ja són tres els edificis que el propietari de Zara ha comprat en un any a la capital catalana, després dels que acullen la botiga de Burberry, al passeig de Gràcia, i la d'Apple, a la cantonada de passeig de Gràcia amb plaça Catalunya.

Les mateixes fonts del rotatiu asseguren que es preveu que el BBVA continuï ocupant l'edifici en règim de lloguer.

stats