Amancio Ortega apuja els lloguers a Zara i s'embutxaca 20 milions en sis mesos

La patrimonial del president d'Inditex augmenta un 7% les rendes a les botigues de Zara

Inditex –l'empresa de què depenen marques com Zara, Bershka, Stradivarius o Massimo Dutti– va pagar 20,11 milions d'euros en concepte de lloguer durant el seu primer semestre fiscal a Pontegadea Inversiones i Partler 2006, les societats patrimonials d' Amancio Ortega, alhora president i màxim accionista d'Inditex.

El grup de moda va pagar a aquestes empreses patrimonials del seu fundador en concepte de lloguer de locals quasi un milió i mig més que en el mateix període de l'any passat, quan en va pagar 18,78 milions d'euros. Això significa un augment de les rendes del 7%.

Amancio Ortega: del client 205 al segon home més ric del mónOrtega, a més de ser el primer accionista d'Inditex amb quasi el 60% del capital, és el propietari d'alguns edificis on hi ha de lloguer botigues de les cadenes de moda d'Inditex. Això, per exemple, passa amb la botiga de bandera de Zara a Espanya, al carrer Serrano de Madrid, que ocupa un edifici de cinc plantes amb una superfície comercial de 2.415 metres quadrats.